2012-05-02 16:58:34• hírek • Kocsis Zoltán

Gőzerővel folyik a munka a Károlyi úton, nemsokára jöhet a bal oldal

Ilyés Gyula polgármester a szerdai nap folyamán személyesen győződött meg arról, miként haladnak a felújítási munkálatok a város egyik legforgalmasabb pontján, a Károlyi úton. Beszélt a mérnökökkel, a munkásokkal, elégedettséggel nyugtázta a látottakat.

Immár, több mint egy hete folyik a Szatmárnémetiből Nagykároly felé kivezető út felújítása: a fenti irány szerinti jobb oldalon két sáv el van zárva a forgalom elől. A munkagépek már felmarták az eddigi aszfaltréteget, az útszakasz skalpja nélkül maradt. „Az alapot nem szedik fel, ahol szükséges, ott viszont egy speciális anyaggal megerősítik", magyarázta a helyszínen Ilyés.

Szerda délelőtt a munkások éppen az új szegélyköveket helyezték ki. Mellette, akárcsak a Rákóczi-útcában, egy kicsinyke kanális hivatott arra, hogy elvezesse az aszfaltra hullott csapadékot. A polgármester külön felhívta a figyelmet a másutt oly sok gondot okozó kanálistetők megfelelő magasságára. A munkagépek először a 16-os lakónegyed melletti oldalt vették birtokba. Itt néhány nap múlva hozzákezdhetnek az aszfaltozáshoz, majd jöhet a másik oldal.

A Károlyi utat idén a Brandusa és a Decebal híd közötti részen újítja fel a polgármesteri hivatal. Az első lépés a Brandusa és a Golescu híd közötti rész modernizálása, ez a tervek szerint május 20-ig tart majd. A második lépésben a Golescu és a Decebal hidak közötti szakasz újul meg - ennek június 20-án kell véget érnie. „Amennyiben az időjárás nem szól bele drasztikusan, akkor az ütemtervet tartani tudjuk", vélte Ilyés.

A munkálatok ideje alatt a teherforgalmat a Platanului, az Energiei, a Magnoliei és a Closca utcákra terelték át. A Károlyi út teljes felújítása jövőre érhet véget a Brandusa utca és a város adminisztratív határa közötti résszel. Itt már az alap teljes felújítására szükség van - mindezt azonban csak azt követően, hogy az Apaserv kiépíti az új kanalizálási hálózatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: